Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Wysokie Mazowieckie

p

  • 001_obiekt.jpg
  • 001_wiosna.jpg
  • 002_obiekt.jpg
  • 002_wiosna.jpg
  • 003_obiekt.jpg
  • 003_wiosna.jpg
  • 004_obiekt.jpg
  • 004_wiosna.jpg
  • 005_obiekt.jpg
  • 005_wiosna.jpg
  • 006_obiekt.jpg
  • 006_wiosna.jpg
  • 007_obiekt.jpg
  • 007_wiosna.jpg
  • 008_obiekt.jpg
  • 008_wiosna.jpg
  • 009_obiekt.jpg
  • 009_wiosna.jpg
  • 010_obiekt.jpg
  • 010_wiosna.jpg
  • 011_obiekt.jpg
  • 011_wiosna.jpg
  • 012_obiekt.jpg
  • 012_wiosna.jpg
  • 013_obiekt.jpg
  • 014_obiekt.jpg
  • 015_obiekt.jpg
  • 016_obiekt.jpg
  • 017_obiekt.jpg
  • 018_obiekt.jpg
  • 019_obiekt.jpg

Wycieczka do Łomży – 11.04. 2014 r.

Studenci UTW korzystając z zaproszenia władz PWSIiP postanowili bliżej poznać warunki kształcenia na uczelni i uczestniczyć w wykładzie.

Już przed wejściem serdecznie nas przywitano i zaproszono na zwiedzanie uczelni. Aktualnie PWSIiP oferuje możliwość kształcenia na dwunastu kierunkach studiów pierwszego i drugiego stopnia w ramach sześciu instytutów:

  • Instytut Informatyki i Automatyki
  • Instytut Przedsiębiorczości
  • Instytut Medyczny im. Bł. Matki Teresy z Kalkuty
  • Instytut Technologii Żywności i Gastronomii
  • Instytut Wychowania Fizycznego
  • Instytut  Społeczno – Humanistyczny

Poznaliśmy nowoczesne wyposażenie poszczególnych instytutów,  z dużą uwagą wysłuchaliśmy informacji o metodach kształcenia z wykorzystaniem bardzo ciekawych pomocy naukowych. Z niemałym zainteresowaniem oglądaliśmy urządzenia do produkcji żywności, do sprawdzania jakości produktów spożywczych. Zwiedziliśmy bibliotekę i poznaliśmy jak należy korzystać z elektronicznego katalogu.

Na sali wykładowej przywitał nas pełnomocnik rektora ds. Nauki

i Współpracy z Zagranicą dr Dariusz Surowik. Wysłuchaliśmy bardzo ciekawego wykładu dr n. med. Małgorzaty Zujko  pt. „Zasady prawidłowego żywienia”. Zaciekawiły nas uwagi dotyczące diety współczesnego człowieka, zasady racjonalnego żywienia, które warunkuje prawidłowe funkcjonowanie organizmu, a poznanie piramidy zdrowego żywienia pomoże nam w planowaniu codziennego jadłospisu. Z wykładu wyszliśmy bogatsi w wiedzę, która wielu z nas ukierunkuje w doborze właściwych produktów żywnościowych, zgodnie ze słowami Hipokratesa „Niechaj pożywienie będzie lekarstwem

Na zakończenie naszej wizyty na uczelni zostaliśmy zaproszeni na herbatę

 i bardzo smaczne ciasteczka. Każdy z nas otrzymał też piękny upominek.

Dziękujemy za wielką życzliwość i miłe przyjęcie.

Alicja Chmielewska

 

Aktualności MOK

  Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska Detektor burzowy Mrągowo LGD  PLIS 


 

Urząd Miasta Wysokie Mazowieckie, ul. Ludowa 15, 18-200 Wysokie Mazowieckie
tel.:  862752592  fax:  862752593                  NIP:    7221002509    REGON:  450010671
Nr rachunku bankowego:    27 1020 1332 0000 1102 0037 5535    IBAN:  PL27102013320000110200375535    SWIFT:  BPKOPLPW